Головна » 2016 » Червень » 14 » "Мульттерапія - це здорово!!!
13:08
"Мульттерапія - це здорово!!!

              Сучасні діти потребують сучасного педагога, педагога-новатора, який може піднятися до рівня  емоцій та інтересів діти, жити їх життям і вести їх сходинками життєвого успіху.  Інноваційна діяльність педагогічного колективу – важливий шлях до вирішення даної проблеми.    

      Про це йшлося на черговому засіданні школи інновацій для працівників дошкільних закладів з проблеми «Мульттерапія – сучасна технологія корекції розвитку та  саморозвитку  дошкільників»  на базі ДНЗ №17 «Перлинка» (завідувач Гаврилей С.М.), пріоритетним напрямком діяльності якого є розвиток дитини засобами театрального мистецтва. Презентуючи  творчі напрацювання педагогічного колективу,  завідувач Гаврилей С.М., методист Зозуля А.В. поділилися досвідом роботи щодо використання арт-терапії  як засобу гармонізації розвитку особистості, створення оптимального

          Проблема «Діти і телебачення» хвилює  педагогів,  медиків і батьків. Надмірне захоплення мультфільмами, і, розвивального середовища для  її самореалізації, «лікування творчістю».  на жаль, не завжди якісними  - проблема сьогодення. Як зробити їх помічниками у вихованні дитини? Як не   втратити  дорогоцінних краплин їх здоров'я і духовності? Педагогічний колектив дитячого садка «Перлинка» має цікаві творчі знахідки щодо їх вирішення. Вихованці старших груп дошкільного закладу (вихователі Федько Н.М., Луценко В.С., Павленко О.В.)  запросили гостей до створеної у садочку Країни Мультляндії, де вони – повноправні господарі.   У ході  «мультимедійного  калейдоскопу»  «Мандрівка  чарівною країною Мультляндією»,  «Герої мультфільмів до нас завітали – ми з ними разом мудрішими стали» вони  разом з героями улюблених мультфільмів  потрапляли в різні ситуації і показали рівень розвитку своїх здібностей за всіма освітніми лініями Базового компоненту дошкільної освіти – стали сильними і сміливими як Котигорошко, добрими і чуйними як головна героїня мультфільму «Квітка-семицвітка» та ін.

         Учасники зібрання ще раз переконалися в тому, що творчий педагог – головне джерело творчого розвитку малят. Це яскраво підтверджують  своєю роботою з дітьми педагоги Біленька О.В., Марченко Н.В., Старова Н.І., Черевко Л.М., Мітасова О.В., Марущак Т.В., Левенко І.О.    

       Зустріч у «педагогічному кінозалі» з проблеми  «Інтеграція мульттерапії та театральної педагоги для реалізації завдань розвитку дошкільників»  сприяла формуванню у педагогів дитячих садків системи  знань про  теоретичні засади мульттерапії як однієї  з ефективних сучасних технологій   навчання, психолого-педагогічної корекції   та розвитку творчих здібностей дошкільників, а також   практичних  навичок щодо  використання сучасних терапевтичних технологій  в освітньо-виховному процесі. 

Переглядів: 1160 | Додав: sad17perlinka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar