Головна » 2016 » Серпень » 21 » Свято Івана Купала у дитячому садку №17 "Перлинка"
23:17
Свято Івана Купала у дитячому садку №17 "Перлинка"

                                                                           Коли духмяне українське літо

                                                                                   в самому розпалі, з квітчастими

                                                                              вінками і яскравими вогнищами -

                                                                            приходить свято Івана Купала.

 

            7 липня, за традицією, дошкільний навчальний заклад № 17 «Перлинка» відзначив стародавнє та магічне свято Івана Купала. Багато в Україні свят, але все ж таки найпоетичнішим святом, яке широко відзначалося в минулому і відзначається зараз на Україні, слід вважати Івана Купала (Купайла). Це день літнього сонцевороту, що збігається з Різдвом Івана Хрестителя. Музичний керівник дошкільного закладу №17 Марченко Наталія Вікторівна підготувала для дітей музично-розважальну програму з метою залучення молодшого покоління до одвічних традицій українського народу.   Головні атрибути свята - це Купало й Марена. Тому до цього свята вихователі з дітками заздалегідь старанно готувалися: плели з живих квітів віночки, готували деревце вербу (називають її «Мареною» або «Купалом»), збирали хмиз на вогнище. На святі діти водили хороводи навколо Марени, співали українські пісні, прикрашали вербу стрічками і деревце поступово перетворилося у Марену: "Коло Мареноньки ходили дівоньки...”.

       В цей день діти пограли в рухливі народні ігри, затанцювали таночки, стрибали через бутафорне вогнище.  Далекі наші предки цій дії надавали обрядового значення. Вогнище захищало від хвороб, смерті, злих міфічних істот, адже на Купала активізуються надприродні сили: русалки, мавки, упирі та відьми. . Проте в цьому видовищі ми вбачали і  інший бік — спортивний. Кожен намагався стрибнути через вогнище якнайвище і якнайдалі, не забуваючи й про те, щоб стрибок був красивим.

       Після свята вихователі разом з дітьми пустили на воду сплетені ними віночки. І дітлахи, і дорослі отримали яскраві враження та фотографії на згадку.

     За старими традиціями після свята Купала музика замовкає. Наближається гаряча пора жнив. Бажаємо усім доброго здоров’я та щедрого урожаю.

Переглядів: 638 | Додав: sad17perlinka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar