Головна » Архів матеріалів

10 лютого 2017 року в Ніжині відбувся ІІ міський фестиваль патріотичної пісні "У піснях мого народу – доля України". В ньому взяли участь загальноосвітні, дошкільні та позашкільні заклади Ніжина. Учасники фестивалю дуже ретельно готувалися до виступів: підбирали цікаві пісні, дійства на сцені, відеопрезентації.

Вихователі та вихованці ДНЗ № 17 "Перлинка", підбираючи пісню для фестивалю, глибоко прониклися темою незакінченої війни, яка й досі забирає людські життя. Обрана пісня прийшла до вподоби найталановитішим дітям, які пройшли перший відбірковий етап фестивалю в дитсадочку. Щирість почуттів, непідробне співпереживання трагічним подіям діти втілили у своєму виступі на фестивалі. Підтримали їх у цьому не менш талановиті педагоги дошкільного закладу.

Виступ вразив присутніх в залі глядачів глибокою е ... Читати далі »

Переглядів: 466 | Додав: sad17perlinka | Дата: 10.02.2017 | Коментарі (0)

   День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року в Києві.

  В дошкільному навчальному закладі №17 "Перлинка" також відзначали День Соборності України. На честь святкування Дня Соборності та Свободи України у всіх вікових групах з дітьми були проведені бесіди на тему: "Моя Україна – у серці єдина", що мали на меті виховувати у дошкільників почуття єдності та розуміння того, що разом ми здатні подолати всі труднощі. Також була проведена спортивна козацька розвага "Козацькому роду – нема переводу!", весело пройшов флешмоб  "З Україною в серці".

   Беручи приклад з першого "живого ланцюга", який було утворено в січні 1990 року мі ... Читати далі »

Переглядів: 723 | Додав: sad17perlinka | Дата: 20.01.2017 | Коментарі (0)

Білосніжна зима продовжує радувати український народ Різдвяними святами.

 Торують засніжені стежки веселі ватаги колядників, ряджених, щедрувальників та засівальників. Різдвяна коляда триває від Різдва Христового і до Водохреща.

   Дошкільний навчальний заклад № 17 "Перлинка" теж долучився до веселого різдвяного дійства і зустрів свята дружною родиною. Діти старанно готувалися: вчили колядки, щедрівки, різдвяні пісні та ігри. Зачарувала глядачів цікава казочка "Зима-Зимонька", в якій дівчинка Настуня потрапила у володіння королеви Зими.        Під час морозної подорожі навколо дівчинки кружляли у вальсі кришталеві сніжинки, осявали дорогу Місяць і Зіроньки, а вірна Охорона Зими після випробувань загадками все ж таки впустила Настуню  до господи  Зими-Зимоньки. Вона подарувала дівчинці і всім присутнім г ... Читати далі »

Переглядів: 1260 | Додав: sad17perlinka | Дата: 16.01.2017 | Коментарі (0)

Давні традиції нашого народу не згасають. Їх підтримують і активно пропагують освітяни міста. Щороку нові покоління дітей долучаються до участі в обрядах колядування, щедрування, засівання. За традицією, дітлахи ДНЗ №17 "Перлинка" 13 січня привітали з минулим Різдвом та Щедрим вечором своїх вірних друзів – ПП "Копиця". Гурт щедрувальників очолювали Береза і Міхоноша. А козак Василь проводив ігри з Козою. Та коли Кізонька занедужала, стався в пригоді Лікар, який вилікував не тільки Козу, а й провів профілактично-лікувальну гімнастику з працівниками підприємства. З побажаннями здоров'я, добробуту та миру, щедро обдаровані подарунками від "Копиці", поверталися щедрувальники в дитсадок. Нехай кожен вечір буде Щедрим для усіх добрих людей!

 

Переглядів: 460 | Додав: sad17perlinka | Дата: 13.01.2017 | Коментарі (0)

         Як добре, що настала зима! Чистий сніжок, морозець, слизькі крижані гірки піднімають настрій. Сніг – це найголовніше. Можна стільки різноманітних ігор вигадати! Так, 11.01.2017року в ДНЗ №17 "Перлинка"   завітав   заєць Сніжок і подарував дітлахам веселі зимові забави. Малюки з радістю катали один одного на санчатах, змагалися на лижах, грали в хокей. Та найбільше задоволення принесла дітям гра в сніжки. Такий вид діяльності у дитячому садку розвиває у дошкільнят  рухові якості: швидкість спритність, силу та витривалість, виховує бажання та вміння піклуватись про своє здоров’я через фізичні вправи, вести активний спосіб життя. Веселі зимові розваги подарували малюкам гарний настрій на весь день.

Переглядів: 403 | Додав: sad17perlinka | Дата: 11.01.2017 | Коментарі (0)

        Ось  і завітала в Україну білосніжна зима. А разом з нею і веселі свята, які зачаровують дітей та дорослих  магією дива, казки, чудес. Відкриває зимовий цикл свят неймовірно чарівне свято Миколая. На зустріч зі святим з нетерпінням чекала дітвора з ДНЗ № 17 "Перлинка". Діти писали листи. Готували вірші, пісні, таночки для Святого Миколая. І ось довгоочікувана мить настала. Перед появою гостя в дитсадочок завітали його посланці – дивні Янголята, Зірочки та Місяць, які освітили святому дорогу в наш дошкільний заклад. І раптом несподівано з'явилися "помічники" Святого Миколая – депутат обласної ради, відомий в Ніжині меценат Наталія Копиця разом з друзями. Вони принесли подарунки: солодощі, фрукти, іграшки та щирі побажання всім присутнім здоров'я, добробуту, злагоди і миру. В ці чарівні святкові хвилини навіть Баба Яга ... Читати далі »

Переглядів: 471 | Додав: sad17perlinka | Дата: 19.12.2016 | Коментарі (0)

Інформація

про суму зібраних та використаних

добровільних внесків ДНЗ №17 "Перлинка"

за 2016 – 2017 н.р.

 

... Читати далі »
Переглядів: 464 | Додав: sad17perlinka | Дата: 31.10.2016 | Коментарі (0)

       Велику радість дітям садочка № 17 «Перлинка» приносять дні, коли вони поринають у світ природи, вирушаючи у турпохід. Бо це не тільки активний вид відпочинку, який сприяє фізичному зміцненню здоров’я дитини, але й самий цікавий та корисний вид спорту.

    Погожого осіннього дня старша група №1 (вихователі Парасюк Л.В., Тарахан Л.М.) разом з інструктором з фізичного виховання Біленькою О.В. вирушили в туристичний похід. Заздалегідь розроблений маршрут пролягав стежинами мікрорайону вулиці Шевченка та парку воїнів-афганців. Діти радісно та збуджено несли свої похідні рюкзаки, набуваючи по дорозі нових вражень від осінньої природи. Далі було покладання квітів до пам’ятників воїнам Афганістану та жертвам голодомору, мандрівка стежинами осіннього парку. На затишній галявинці дошкільнят чекав справжній пікнік: печена картопля, сало, хліб, фрукти, сік.

... Читати далі »

Переглядів: 496 | Додав: sad17perlinka | Дата: 25.09.2016 | Коментарі (0)

   В ДНЗ№17 "Перлинка" урочисто розпочався новий навчальний рік. Засмаглі і відпочилі за літо діти з радістю поринули в атмосферу дитячого спілкування. Вони ділились враженнями, захоплено розповідали про свої літні пригоди своїм вихователям та один одному. Емоції злилися в загальносадочковій розвазі, яку організували музичні керівники Старова Н.І. та Марченко Н.В. Діти рухалися під веселу музику, грали в ігри, танцювали. А допомагав їм у цьому мужній казковий герой Котигорошко. Весело і радісно, з позитивним настроєм розпочали новий 2016-2017 навчальний рік малюки та дорослі у «Перлинці».

Переглядів: 429 | Додав: sad17perlinka | Дата: 24.09.2016 | Коментарі (0)

У дошкільному навчальному закладі №17 "Перлинка" 23 – 24 червня відбулися заходи присвячені Дню Конституції в яких активно приймали участь дошкільнята, вихователі та батьки. Не секрет, що діти дуже люблять малювати кольоровою крейдою на асфальті. Саме тому конкурс дитячого малюнка "Україна –рідний край" охопив  усіх дошкільнят від молодших до найстарших. Сірі асфальтовані доріжки замайоріли яскравими барвами:  тут і національні прапори,  і сонечка, і веселки, і хмаринки з дощиком, і віночки українських квітів. Барвисті картинки додають веселого настрою всім, хто заходить до нашого дитсадка.

    У кожній групі цими днями були проведені тематичні заняття "Малятам про Конституцію України", на яких дітям в ігрові формі розповідалося про права та обов'язки кожної дитини, основні символи нашої держави. Батьки мали змогу ознайомитися з різними святковими заходами в групових батьківських куточках.

&n ... Читати далі »

Переглядів: 738 | Додав: sad17perlinka | Дата: 21.08.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »